Steak & ale pie met champignons

    Steak & ale pie met champignons

    21keer bewaard
    1uur45min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Rundvlees en champignons gesudderd in een rijke saus van donker bier, dat is de basis van deze stevige, smaakvolle taart die u op een koude winteravond warm zal houden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gr runderstoofvlees, in blokjes
    • 1 ui, in stukjes gesneden
    • 1 blikje (donker) bier
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 1/2 theelepel verse peterselie, fijngesneden
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • 300 gr aardappels, geschild en in blokjes
    • 100 gr verse champignons, in vieren gesneden
    • 1 el bloem
    • deeg voor luchtige taartbodem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. In een grote sauspan op een laag vuur rundvlees, ui en bier zachtjes gaar sudderen (ong. 30 minuten).
    2. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6.
    3. Rundvlees kruiden met knoflook, tijm, peterselie, worcestersaus, zout en peper. Aardappels en champignons erdoor roeren, de pan afdekken en op een middelhoog vuur sudderen tot u met een vork in de aardappels kunt prikken (10-15 minuten). Een beetje kookvocht met bloem in een kommetje opkloppen, door het rundvlees roeren en al sudderend een beetje laten indikken.
    4. Het deeg over de bodem en tegen de rand van de taartvorm leggen. Het hete vleesmengsel erover verdelen en het resterende deeg erover leggen. De bovenlaag kerven zodat de stoom kan ontsnappen en langs de rand het deeg samenknijpen.
    5. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de taart goudbruin is en de jus suddert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    - 29 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren