Carne Guisada

    Carne Guisada

    11keer bewaard
    1uur15min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Een Mexicaanse variatie op runderstoofvlees met chilipepers, paprika, tomaat, komijn en knoflook. Eigenlijk moet het vlees in reuzel gebakken worden, maar olijfolie kan ook gebruikt worden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 eetlepel reuzel
    • 675 gr runderstoofvlees, in blokjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 2 verse jalapeno of groene chilipepers, ontlijst en in stukjes
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 1/2 theelepel komijnpoeder
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • zout en versgemalen peper naar smaak
    • water naar behoefte

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur reuzel of olie verhitten en daarin het vlees gelijkmatig bruin bakken. Ui toevoegen en 5 minuten sauteren. Blikjes tomaat, jalapeno, verse tomaat, komijn, knoflook, zout en peper toevoegen.
    2. Het vuur laag zetten en het vlees 30-60 minuten zacht laten sudderen. Als de jus te dik is naar behoefte water toevoegen. Als de jus te waterig is in een open pan sudderen zodat het vocht verdampt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren