Stevig linzen'gehakt'brood

    Stevig linzen'gehakt'brood

    7keer bewaard
    1uur50min


    65 personen hebben dit gemaakt

    Een volledige vegetarische maaltijd op basis van eenvoudige, gezonde ingrediënten; een gerecht boordevol smaak dat iedereen lekker vindt! Serveren met knoflookpuree en uienjus voor een heerlijke warme maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 275 gr groene linzen
    • 1 middelgrote ui, in vieren
    • 2 wortels, in vieren
    • 1 rode paprika, in vieren
    • 4 eetlepels tarwekiemen
    • 100 gr gekookte volkorenrijst
    • 75 gr paneermeel
    • 4 eetlepel gekneusd lijnzaad
    • 175 ml eiwit
    • 175 gr passata
    • 1 el olijfolie
    • 2 theelepel gedroogde tijm
    • een mespuntje cayennepeper, of naar smaak
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. De aangegeven hoeveelheid linzen in een sauspan onder 2-3 cm water zetten. Aan de kook brengen en in ong. 45 minuten gaar koken. Af en toe controleren en zo nodig meer water toevoegen. Afgieten en apart zetten om te laten afkoelen.
    2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm van 23x12 cm invetten.
    3. Ui, wortel, rode paprika en tarwekiemen in een keukenmachine fijnmalen. In een kom scheppen. Linzen in de keukenmachine tot een pasta pureren. De linzen bij de groenten scheppen en rijst, lijnzaad, eiwit, passata en olijfolie erdoor mengen. Kruiden met tijm, cayennepeper en zout. Schep het mengsel in de ingevette bakvorm.
    4. 45 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het linzenbrood heet is en de bovenkant bruin. Eventjes laten afkoelen alvorens in plakken te snijden en te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren