Stoofpotje met honing

    Stoofpotje met honing

    9keer bewaard
    2uur35min


    53 personen hebben dit gemaakt

    Een gerecht waarbij het water je in de mond loopt. Ik moet het keer op keer weer voor mijn gasten bereiden. Een eenvoudig klaar te maken recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 el plantaardige olie
    • 1 kg stoofvlees of runderlappen (vet weggesneden en in stukjes gesneden)
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1 groene paprika, in stukjes gesneden
    • 3 stronkjes selderij, in stukjes gesneden
    • 2 grote wortels, geschild en in plakjes gesneden
    • 2 el honing
    • 2 el versgeperst citroensap
    • 2 tl Engelse mosterd
    • 4 el ketchup
    • 500 ml water
    • zout en versgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur20min  ›  Klaar in:2uur35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4.
    2. Warm in een grote pan op middelmatig vuur de olijf olie op en bak hierin snel de stukjes vlees aan alle kanten bruin. Voeg de ui, paprika, selderij en wortels toe en bak dit 5 minuten aan onder af en toe roeren. Zet het vuur uit.
    3. Vermeng in een kommetje honing, citroensap, mosterd, ketchup, water, zout en peper.
    4. Schep het vlees en de groenten over in een ovenschaal (inhoud 2 liter). Schenk het ketchupmengsel over het vlees en de groenten.
    5. Bak 2 tot 2,5 uur in een voorverwarmde oven totdat het vlees gaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren