Stoofpotje met rundvlees uit de snelkookpan

    Stoofpotje met rundvlees uit de snelkookpan

    9keer bewaard
    35min


    82 personen hebben dit gemaakt

    Dit stoofpotje met rundvlees maakte mijn moeder vaak toen ik nog klein was. Speciaal voor mij pureerde ze de ingrediënten altijd in een blender. Als ik dit gerecht maak moet ik nog altijd aan thuis denken. Door het gebruik van de snelkookpan is het vlees al in 20 minuten gaar.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 el olijfolie
    • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
    • 1 kilo runderstoofvlees, in blokjes gesneden
    • 225 ml runderbouillon
    • 225 ml water
    • 5 wortels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 tl zout, of naar smaak
    • 8 middelgrote vastkokende aardappels, geschild en in blokjes gesneden
    • 2 tl maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. In de snelkookpan op middelmatig vuur de olie verhitten. Als de snelkookpan een inzet heeft haal die er dan uit zodat je op de bodem van de pan kookt. Voeg ui en vlees toe en braad dit aan alle kanten aan.
    2. Bouillon, water, wortels en zout toevoegen, de deksel op de pan doen en stevig afsluiten. Laat de pan op het vuur staan totdat je het hoort sissen, zet dan het vuur lager (naar medium) en zet de timer op 20 minuten. Als je een instelbare drukregelaar hebt, zet deze dan op een druk van 5 kilo.
    3. Doe ondertussen de aardappels in een pan en zet ze onder water. Breng aan de kook en kook ze in 10 minuten gaar. Giet het water af.
    4. Als de 20 minuten om zijn, haal dan de deksel van de snelkookpan af zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing (de mijne moet bijvoorbeeld eerst 5 minuten onder koud stromend water staan voordat de deksel verwijderd kan worden).
    5. Haal de deksel eraf en zet de pan op middelmatig vuur. Breng aan de kook. Roer wat maïzena door wat koud water totdat het opgelost is en voeg dit aan het stoofpotje toe. Roer goed door elkaar en kook nog een paar minuten. Voeg de aardappels toe aan het stoofpotje of leg ze op een bord en schep hier wat van het stoofpotje overheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MaryHartog
    1

    Lekker maar volgende keer voeg ik er laurierblad paprikapoeder en peper aan toe en geen water. Alleen de bouillon is voldoende. - 20 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren