Stuffing met worst, appel en cranberry

    Stuffing met worst, appel en cranberry

    7keer bewaard
    40min


    2785 personen hebben dit gemaakt

    Deze vulling voor kalkoen met zijn volle, frisse smaak is verrukkelijk! Het recept volstaat voor een grote kalkoen (voor 6 personen) met nog een restje. In plaats van cranberry's kunt u andere gedroogde vruchten gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 75 gr volkorenbrood, in stukjes
    • 150 gr witbrood, in stukjes
    • 500 gr worst, vel verwijderd en fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 2 stengels bleekselderij, gesneden
    • 2 1/2 theelepel gedroogde salie
    • 1 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 Golden Delicious appel, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 100 gr gedroogde cranberry's
    • 1 klein bosje verse peterselie, fijngesneden
    • 1 gekookte kalkoenlever, zeer fijngesneden
    • 175 ml kalkoenbouillon
    • 50 gr ongezouten boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De stukjes wit- en volkorenbrood enkellaags over een grote bakplaat verdelen. 5-7 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het brood gelijkmatig geroosterd is. In een grote kom scheppen.
    2. In een grote koekenpan op middelhoog vuur worst en ui al roerend bakken. Grote stukjes fijnmaken tot het geheel gelijkmatig bruin is. Selderie, salie, rozemarijn en tijm toevoegen en al roerend 2 minuten bakken zodat de smaken vermengen.
    3. Het vleesmengsel aan de kom met brood toevoegen. Stukjes appel, gedroogde cranberry, peterselie en lever erdoor roeren. Besprenkelen met kalkoenbouillon en gesmolten boter en licht vermengen. In de kalkoen scheppen en losjes vullen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    IngridEvers
    0

    Super lekker! Ik heb ipv worst een deel kalfsgehakt en een deel gemengd gehakt (varken en rund) genomen. Heb ook nog dried cherries toegevoegd. - 09 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren