Suikervrije rugelach

    Suikervrije rugelach

    9keer bewaard
    35min


    77 personen hebben dit gemaakt

    Deze rugelach is zoet van zichzelf en heeft daarom geen kunstmatige zoetstoffen nodig. Het is een heerlijk gebakje met een deeg van roomkaas en gevuld met rozijntjes, noten en kaneel

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 225 gr boter
    • 225 gr roomkaas
    • 350 gr bloem
    • 2 tl vanille-extract
    • Voor de vulling
    • 175 gr fijngehakte rozijntjes (sultanas)
    • 125 gr fijngehakte walnoten
    • 2 el kaneelpoeder
    • 300 gr suikervrije abrikozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de boter en de roomkaas in een kom en meng dit. Roer het vanille-extract erdoor en daarna de bloem. Laat het deeg daarna afkoelen in de koelkast.
    2. Voor de vulling meng je de fijngehakte rozijntjes, fijngehakte walnoten en kaneel door elkaar. (Als je een keukenmachine hebt, doe dan de hele walnoten en rozijntjes in de mengkom, besprenkel ze met kaneel en zet de machine op de pulseerstand).
    3. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties. Bestuif het werkblad met bloem en rol iedere portie uit tot een cirkel met een doorsnee van ongeveer 25-30 centimeter en een dikte van ongeveer 2,5 millimeter. Je kunt het deeg ook uitrollen door het tussen twee lagen bakpapier te leggen.
    4. Smeer eerst een dun laagje abrikozenjam (ongeveer 2 el) op alle 4 de deegrondjes en schep er vervolgens ongeveer 4 el van het fijngesneden rozijnen/notenmengsel op.
    5. Snij iedere deegrondje met een (pizza)mes in 16 gelijke partjes gesneden. Rol ieder partje op van het brede stuk naar het puntje. Leg de opgerolde partjes met het puntje naar beneden op een licht ingevette bakplaat (in plaats van invetten kun je ook bakpapier gebruiken).
    6. Bak het geheel zo'n 15-17 minuten in een oven op 190°C/gasstand 5, totdat ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren