Toffeeappels met kaneel

    Toffeeappels met kaneel

    1keer bewaard
    15min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Een dessert met een heerlijk aroma dat het hele gezin de keuken in zal lokken. Serveren met ijs of crème fraîche.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr boter
    • 2 el suiker
    • 1/2 tl gemalen kaneel
    • 4 appels - geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakjes gesneden
    • 10 toffees, uit het papiertje gehaald
    • 4 el slagroom
    • 60 gr pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de boter, suiker en kaneel in een koekenpan en zet op middelmatig vuur tot de suiker opgelost is. Doe de appels in de pan en blijf roeren totdat de appels zacht worden en een bruin kleurtje krijgen (ongeveer 5 minuten). Roer de toffees erdoor, zet het vuur lager en roer net zolang totdat de toffees gesmolten zijn. Roer de room en pecannoten erdoor en laat nog 1 minuutje zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en laat het iets afkoelen voor je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren