Toffeeappels met krokant karamellaagje

    Toffeeappels met krokant karamellaagje

    8keer bewaard
    1uur35min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Karamelappels gerold in verkruimelde, krokante karamelbiscuitjes en overgoten met chocolade. Vrienden op uw halloweenfeestje zullen versteld staan van deze heerlijke, inventieve lekkernij.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 dessertappels
    • 6 houten pennen
    • 4 pakjes (100 gr) zachte botertoffees
    • 2 eetlepels water
    • 1/2 tl vanille-extract
    • 1 pak (250 gr karamelbiscuitjes, grof verkruimeld
    • 125 gr melkchocolade, gehakt
    • 125 gr witte chocolade, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur35min 

    1. Houten pennen voor 3/4 via de stam door het midden van de appel steken. De appels verdelen over een bakplaat met licht ingevet aluminiumfolie.
    2. Toffees en water in een sauspan op laag vuur frequent roerend tot een vloeibare, gladde saus verhitten. Vanille erdoor roeren. Elke appel in de karamelsaus dippen en voorzichtig langs de binnenrand van de pan draaien om de overmatige saus af te nemen. Overmatige saus van de onderkant van de appel schrapen.
    3. Het koekkruim op een groot bord leggen, de karamelappels door het koekkruim rollen en over het aluminiumfolie verdelen. Melkchocolade en witte chocolade in aparte magnetronbestendige bakjes doen en in periodes van 30 seconden verwarmen. Om de 30 seconden roeren tot de saus gesmolten en glad is. Melkchocolade over de appels druppelen, vervolgens de witte chocolade over de appels druppelen. Tot serveren in de koelkast bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren