Cheddarpudding

    Cheddarpudding

    3keer bewaard
    50min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Kaaspudding is een geweldig gerecht om warm te eten of koud met een salade, heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6-8 plakjes witbrood, ontdaan van korst
    • 3 plakjes bacon, in stukjes gesneden
    • 1 kleine ui, gehakt
    • 225g geraspte engelse cheddar kaas
    • 2 eieren
    • 3 eetlepels boter
    • 300ml melk
    • 1 eetlepel pittige mosterd
    • 1 scheutje worcestersaus
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 1 scheutje sherry

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C (gasovenstand 4). Vet een taartvorm van 25cm in.
    2. Bak de bacon in een pan op middelhoog vuur, en voeg de ui toe als het baconvet al wat begint te smelten. Roerbak tot de ui zacht is en de bacon bruin.
    3. Smeer boter en mosterd op elke boterham.
    4. Beleg de taartvorm met wat boterhammen (op de bodem en de rand).
    5. Leg wat van de bacon en ui mix eroverheen en bestrooi met wat kaas. Vervolg met een laag brood en bacon en eindig met een laag brood.
    6. Klop de eieren met de melk op en voeg de resterende ingrediënten toe.
    7. Schenk het mengel over het gerecht en strooi de resterende kaas eroverheen.
    8. Bak dit in 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven tot een mes, in het midden gestoken, er schoon uitkomt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren