Cassandra's lamskarbonade

    Cassandra's lamskarbonade

    3keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Een absoluut geweldig recept. Ik heb lamsvlees altijd lekker gevonden, maar wist nooit wat ik er mee kon doen. Dit recept heb ik zelf verzonnen. Het lamsvlees is mals en sappig en heeft veel smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 lamskarbonades
    • 2 bollen geroosterde knoflook
    • 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 350 ml olijfolie, voor de marinade
    • 250 ml rode wijn
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. De lamskarbonade in een ondiepe schaal leggen en aan beide zijden met geroosterde knoflook inwrijven. Kruiden met tijm, zout en peper. Olijfolie over het vlees gieten en een nacht in de koelkast laten intrekken.
    2. Het vlees en de marinade uit de schaal verwijderen, inclusief gestolde restjes olie. Het vlees weer in de schaal leggen en met rode wijn overgieten. Gedurende 4 uur in de koelkast zetten.
    3. In een grote, zware pan op een matig hoog vuur 3 eetlepels olie verhitten. De ui sauteren tot deze gaar is. Het lamsvlees toevoegen en gedurende 8-10 minuten per kant in een gesloten pan laten garen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren