Turkse halva

    Turkse halva

    8keer bewaard
    15min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele, Turkse versie van halva is gewoonweg heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 350 ml water
    • 350 ml suikerstroop
    • 125 gr ongezouten boter
    • 250 gr bloem
    • 30 gr walnoot, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Water en suikerstroop in een sauspan aan de kook brengen. Intussen in een aparte sauspan de boter op een laag vuur smelten. Bloem erdoor roeren en onder af en toe roeren een paar minuten laten koken tot het deeg loskomt van de rand.
    2. Het stroopmengsel aan de bloem toevoegen en roeren tot zich een bal vormt. Stukjes walnoot erdoor scheppen. Met een lepel op vetvrij papier scheppen en compleet laten afkoelen alvorens te serveren. De halva kan in een luchtdicht bakje bewaard worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren