Varkensrollade met honing-mosterdglazuur

    (636)
    1 uur 10 minuten

    Een eenvoudige, krokante glazuur voor geroosterd varkensvlees. Heerlijk met geroosterde groenten en appelmoes.


    642 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kg uitgebeende varkensbout (braadstuk)
    • 6 eetlepels honing
    • 4 eetlepels Franse mosterd
    • 2 eetlepels ciderazijn
    • 3 eetlepels ketjap
    • zout naar smaak
    • gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Honing, mosterd, azijn, ketjap, zout en peper in een kommetje opkloppen. Het varkensvlees in een braadslee leggen en gelijkmatig met glazuur insmeren.
    3. Onafgedekt in de voorwarmde oven bakken tot de vleestemperatuur van binnen 70°C is (ong. 1 uur). Uit de oven halen en 10 minuten laten rusten alvorens te snijden en serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (636)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    BramSchipper
    18

    Erg lekkere bereiding. Tip: Zet een glaasje water in de oven, dan blijft de rollade sappiger. Heel kort daarvoor bakken dat de rollade even bruin wordt is ook een aanrader!  -  23 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties