Varkensrollade met honing-mosterdglazuur

    Varkensrollade met honing-mosterdglazuur

    35keer bewaard
    1uur10min


    617 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige, krokante glazuur voor geroosterd varkensvlees. Heerlijk met geroosterde groenten en appelmoes.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 kg uitgebeende varkensbout (braadstuk)
    • 6 eetlepels honing
    • 4 eetlepels Franse mosterd
    • 2 eetlepels ciderazijn
    • 3 eetlepels ketjap
    • zout naar smaak
    • gemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Honing, mosterd, azijn, ketjap, zout en peper in een kommetje opkloppen. Het varkensvlees in een braadslee leggen en gelijkmatig met glazuur insmeren.
    3. Onafgedekt in de voorwarmde oven bakken tot de vleestemperatuur van binnen 70°C is (ong. 1 uur). Uit de oven halen en 10 minuten laten rusten alvorens te snijden en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    BramSchipper
    17

    Erg lekkere bereiding. Tip: Zet een glaasje water in de oven, dan blijft de rollade sappiger. Heel kort daarvoor bakken dat de rollade even bruin wordt is ook een aanrader! - 23 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren