Veganistische chocoladecake

    Veganistische chocoladecake

    41keer bewaard
    1uur


    762 personen hebben dit gemaakt

    Deze cake is heel eenvoudig te maken, maar toch erg lekker. Je kunt er ook kleine chocoladecakejes van maken (die hoeven dan niet zo lang in de oven). In plaats van bloem kun je ook rijstmeel gebruiken. Het is ook heel lekker om er chocoladestukjes en/of stukjes noot aan het deeg toe te voegen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr bloem
    • 200 gr basterdsuiker
    • 4 el cacaopoeder
    • 1 tl baksoda
    • 1/2 tl zout
    • 5 el plantaardige olie
    • 1 tl vanille-extract
    • 1 tl gedestilleerde wittewijnazijn
    • 250 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C/gasstand 4. Vet een cakeblik (13x33 cm) of een springvorm (diameter 20 cm) licht in.
    2. Bloem, suiker, cacao, baksoda en zout boven een kom zeven en vervolgens olie, vanille-extract, azijn en water toevoegen. Roer alles goed door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.
    3. Schenk het beslag in cakeblik of springvorm en bak 45 minuten op 180°C. Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    van
    13

    Hmmmmmmmmmmmm - 05 aug 2011

    8

    Mijn zoon (allergisch voor o.a. koemelk en ei) is superblij met dit recept: eindelijk kan hij ook lekkere cake eten! Makkelijk om te maken en ook zeer geschikt voor 12 cupcakes. - 29 nov 2012

    3

    met kokos er in is het ook heel lekker - 03 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren