Vegetarische haggis

    Vegetarische haggis

    4keer bewaard
    1uur20min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Omdat ik vegetariër ben zocht ik een recept voor haggis dat ik kan eten. Dit recept kreeg ik van vrienden van het eiland Cape Breton.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 el plantaardige olie
    • 1 middelgrote ui, zeer fijngesneden
    • 1 kleine wortel, zeer fijngesneden
    • 5 verse champignons, zeer fijngesneden
    • 250 ml groentebouillon
    • 5 eetlepels gedroogde rode linzen
    • 2 eetlepels kidneybonen uit blik, gepureerd
    • 3 eetlepels fijngemalen pinda's
    • 2 eetlepels fijngemalen hazelnoten
    • 1 eetlepel ketjap
    • 1 el citroensap
    • 1 1/2 theelepel gedroogde tijm
    • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
    • 1 mespuntje gemalen cayennepeper
    • 1,5 tl mixed spice (een Britse kruidenmix, ook wel pudding spice genoemd, die meestal kaneel, nootmuskaat en piment bevat)
    • 1 geklopt ei
    • 250 gr havermoutvlokken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin de ui 5 minuten sauteren tot ze zacht zijn. Wortel en champignons toevoegen en nogmaals 5 minuten sauteren.
    2. Bouillon, linzen, kidneybonen, pinda's, hazelnoten, ketjap en citroensap erdoor roeren. Kruiden met tijm, rozemarijn, cayennepeper en gemengde kruiden. Aan de kook brengen, het vuur laag zetten en 10 minuten laten sudderen. Havervlokken erdoor roeren, de pan afdekken en 20 minuten laten sudderen.
    3. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm van 23x13 cm licht invetten.
    4. Ei door het gerecht roeren, in de ingevette bakvorm scheppen en 30 minuten bakken tot de haggis stevig is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren