Vegetarische worstjes

    Vegetarische worstjes

    2keer bewaard
    45min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Ideaal voor vegetarische kinderen! In plaats van walnoten kun je ook gemengde noten, of noten die je zelf het lekkerste vindt, gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels margarine of boter
    • 125 g ui, versnipperd
    • 3 stronken prei, gesneden
    • 50 g vers broodkruim
    • 125 g fijngehakte walnoten
    • 1 tl gedroogde salie
    • 120 g havervlokken
    • 1 ei, opgeklopt
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de margarine in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de ui en prei toe en bak aan totdat ze zacht zijn. Regelmatig roeren. Als de prei en ui zacht zijn, roer dan broodkruimels, noten, salie, havervlokken en ei erdoor en vermeng alles goed. Haal direct van het vuur en laat afkoelen.
    2. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Vorm van het mengsel 6 grote worsten. Warm 2 el plantaardige olie op in een grote koekenpan op middelmatig vuur. Bak de worstjes aan alle kanten bruin aan. Haal ze uit de pan en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de worstjes met wat olie.
    3. Rooster de worstjes 25 minuten in de oven, totdat ze mooi bruin zijn. Serveer ze warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren