Ceviche

    Ceviche

    5keer bewaard
    20min


    103 personen hebben dit gemaakt

    Een Latijns-Amerikaanse klassieker, zeevruchten in zuur limoensap. Heel eenvoudig te maken, maar zelfs de meest kritische eter zal verbaasd zijn. Verse ingrediënten zijn een must voor dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gr Sint Jakobsschelpen
    • het sap van 8 limoenen
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 5 lente-uien, fijngesneden
    • 2 stengels selderie, gesneden
    • 1/2 verse groene paprika, fijngesneden
    • 1 handje verse koriander, fijngesneden
    • versgemalen zwarte peper
    • 1-2 eetlepels olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Sint Jakobsschelpen afspoelen en in een middelgrote kom met limoensap besprenkelen zodat de schelpen volledig in het sap gedrenkt zijn. Een dag of een nacht laten intrekken tot het vlees ondoorzichtig is.
    2. De helft van het limoensap afgieten. Tomaat, lente-ui, selderie, groene paprika, koriander, zwarte peper en olijfolie voorzichtig door de Sint Jakobsschelpen scheppen. Serveren in kleine glaasjes met een schijfje citroen over de rand geschoven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren