Verse bietensoep

    (1)

    Een verrukkelijke, gezonde bietensoep vol smaak en heel eenvoudig te maken. Bietjes, gesauteerde ui en knoflook in runderbouillon laten sudderen en afmaken met een scheut room.


    166 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 el olijfolie
    • 1 middelgrote ui, versnipperd
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 6 middelgrote bietjes, geschild en fijngesneden
    • 1 potje (500 gr) runderbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • extra dikke room (vetgehalte 50%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin ui en knoflook bakken tot ze zacht, maar niet bruin zijn (ong. 5 minuten). Stukjes biet erdoor roeren en 1 minuut laten bakken.
    2. Bouillon erdoor roeren en zout en peper toevoegen. Aan de kook brengen en de bietjes in 20-30 minuten gaar laten sudderen. Van het vuur halen en eventjes laten afkoelen.
    3. De soep in porties in een keukenmachine pureren. De soep weer in de pan schenken en zachtjes op laten warmen. In soepkommen scheppen en garneren met een scheut room.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren