Vichyssoise (koude preisoep)

    (78)

    Deze heerlijke koude soep wordt gegarneerd met een paar takjes fijngesneden verse bieslook of zelfs een snufje kerriepoeder. Deze soep is bedacht door de Franse chef Louis Diat, toen hij in het Ritz-Carlton werkte. Hij vernoemde de soep naar de plaats waar hij opgroeide.


    82 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 2 preien, in stukjes gesneden
    • 1 fijngehakte ui
    • 30 gr boter
    • 1 middelgrote aardappel, in dunne stukjes gesneden
    • 500 ml kippenbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 250 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetpercentage, bij voorkeur 40-45%)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bal de prei en ui zachtjes aan in wat boter totdat ze zacht zijn, zo'n 8 minuten. NIET bruin laten worden.
    2. Voeg de aardappels en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat zachtjes koken voor ongeveer 30 minuten.
    3. Pureer de soep in een keukenmachine (of met een staafmixer) tot een glad mengsel. Roer de room er voorzichtig doorheen voordat je het serveert.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (78)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren