Victoria cake

    Victoria cake

    47keer bewaard
    35min


    95 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor een romige botercake naar Engelse traditie. Je kunt eventueel 100 gr minder boter toevoegen voor een luchtiger resultaat (voeg dan wel een extra ei toe) en let op de oventemperatuur. Bij veel ovens is 180°C al hoog genoeg. Je kunt de cake gewoon zo serveren met een laagje poedersuiker, of doormidden snijden en vullen met jam, verse aardbeien en slagroom.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 125 gr bloem
    • 1 1/2 tl bakpoeder
    • 125 gr poedersuiker
    • 225 gr zachte boter
    • 2 eieren
    • 125 ml melk
    • 1 tl vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasovenstand 6/heteluchtoven 180°C. Een springvorm van 20 cm invetten. Bloem en bakpoeder in een middelgrote kom zeven en apart zetten.
    2. Boter en suiker romig opkloppen. Eieren 1 voor 1 toevoegen en elke keer goed vermengen. Langzaam het bloemmengsel erdoor roeren. Melk en vanille erdoor kloppen en tot een glad beslag slaan. Schenk het beslag in de ingevette springvorm.
    3. 20-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden verwijderd kan worden. Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen, uit de bakvorm halen en op een rooster volledig laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    5

    - 19 aug 2011

    van
    1

    Misschien handig om de precieze oventemperatuur te beschrijven. Online gekeken wat elektrische oven 200graden moet zijn in de heteluchtoven; dit zou 180graden zijn en gasoven stand 4. Dit kwam dus gewoon niet overeen, hierom maar hetelucht 200graden aangehouden. Toen de cake wat donkerder werd en zelfs een luchtje van verbranden aan kwam na 20minuten, heb ik deze er maar uit gehaald. Binnenkant was nog nat. Toen nog 6min. Op plusminus 100graden in de oven gezet zodat het binnenste kon garen. De binnenkant van de cake is nattig gebleven en het randje en bovenkant erg donker. Heel erg jammer! Het recept smaakte wel goed, alleen s.v.p. betere beschrijving over het bakken (met name de graden van de ovens)! Bedankt voor dit recept! - 21 aug 2014

    WoutClaes
    van
    0

    Als ik de cake uit de vorm wou halen brokkelde hij uiteen. En ik vind hem eigelijk niet zo lekker ik zou het niet aanraden. De binnekant wass helemaal niet gaar als ik het langer had laten instaan was hij verbrand - 17 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren