Vijgenkoekjes

    Vijgenkoekjes

    2keer bewaard
    2uur


    24 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige plaatkoek die resulteert in kleffe, stevige vierkante koekjes. Een must voor iedere liefhebber van vijgen!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 225 ml water
    • 600 gr gedroogde vijgen
    • 200 basterdsuiker
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 basterdsuiker
    • 1 el melk
    • 225 gr witte bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur 

    1. De vijgen 1 uur in water weken. In een kleine sauspan het vijgenmengsel met 200 gr suiker vermengen en op een middelhoog vuur tot een dikke, stevige saus koken. Van het vuur halen en apart zetten om te laten afkoelen.
    2. In een grote kom boter en resterende suiker romig opkloppen. Melk en vanille toevoegen en tot een glad geheel kloppen. Bloem, bakpoeder en zout vermengen en door de romige mix roeren. Afdekken en 1 uur in de koelkast zetten.
    3. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 22x33 cm licht invetten.
    4. Het deeg in 2 porties verdelen en elk stuk 5-6 keer kneden. Op een goed bebloemd oppervlak uitrollen tot een dikte van 0,5 cm. Een stuk deeg in de ingevette bakvorm leggen, daarover het vijgenmengsel verspreiden en afsluiten met het andere stuk deeg.
    5. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koek goudbruin is. Laten afkoelen en in vierkantjes snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren