Truffel-chocoladetaart

    Truffel-chocoladetaart

    36keer bewaard
    8uur30min


    379 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke taart is perfect voor als je bezoek krijgt. Hij is vol van smaak, eenvoudig te maken en je zult er bij je gasten zeker indruk mee maken. De bereidingstijd is slechts enkele minuten, maar de taart moet minstens 8 uur in de koelkast opstijven voordat hij geserveerd kan worden. De aangegeven hoeveelheden volstaan voor gebruik van een bakvorm van zowel 20 als 23 cm doorsnee.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 350 gr pure chocolade, in stukjes
    • 350 ml (slag)room (probeer room te vinden met een zo hoog mogelijk vetgehalte, bij voorkeur 40-45%)
    • 4 el gezeefde poedersuiker
    • 1 el vanille-essence
    • 1 kant-en-klare taartbodem van chocolade (doorsnee 23 centimeter), of maak deze zelf (zie beschrijving hieronder)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Doe de chocolade en de helft van de room in een magnetronbestendige schaal. Zet deze 1-2 minuten op de hoogste stand in de magnetron en roer iedere 30 seconden totdat een gladde massa ontstaat. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en roer de suiker en vanille erdoor. Zet het weg.
    2. In een kommetje de room bijna stijf kloppen (als je de garde eruit haalt blijft de room een beetje omhoog staan). Klop op hoge snelheid steeds 1/3 van het chocolademengsel door de room. Roer alles nogmaals goed door elkaar en schep het in de taartbodem.
    3. Laat het minimaal 8 uur opstijven in de koelkast voordat je het serveert.

    Chocolade taartbodem

    Om zelf een chocolade taartbodem te maken mix je 175 gr chocoladekoekkruimels met 90 gr gesmolten boter. Doe dit in een licht ingevette taartvorm van 20 of 23 cm en druk stevig aan op de bodem en de randen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    MijkeSchaap
    0

    Afgelopen weekend heb ik deze taart gemaakt. Hij was helaas niet te eten. In het recept staat 1 eetlepel vanille-extract. Dat is veel te veel; het wordt daarvan ontzettend bitter. Ik heb nog niet de mogelijkheid gehad om de vulling opnieuw te maken, maar ik denk dat 1 theelepel vanilleextract meer dan voldoende moet zijn; ik zou zelf iig met een halve theelepel beginnen. Verder overigens een prima recept, het gaf een heel mooi romig en toch luchtig resultaat, dus ik ga hem zeker in de herkansing doen! - 07 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren