Chaat

    Chaat

    2keer bewaard
    55min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Chaat is een brede term die veel verschillende hartige Indiase snacks omvat. Dit recept is op basis van yoghurt, aardappel en andere chaatsausen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125 gr kikkererwten
    • 450 gr magere yoghurt
    • 1 theelepel verse gember, geraspt
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/4 theelepel gemalen komijn
    • 1/4 theelepel gemalen koriander
    • 1/4 theelepel steenzout of zwart zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • zout naar smaak
    • 1 grote aardappel, geschild, gekookt en gepureerd
    • 32 dunne tarwecrackers of panipuris
    • 5 eetlepels zoetzure chutney
    • 1/2 rode ui, fijngesneden
    • een handje verse koriander, fijngesneden
    • 30 gr fijngemalen chips of sev

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:55min 

    1. De kikkererwten in ong. 30 minuten met water gaar koken. Ze zijn gaar als u er een vork in kunt steken. Goed afgieten.
    2. Gember, chilipoeder, komijn, koriander, steenzout, zwarte peper en zout door de yoghurt kloppen. Apart zetten.
    3. De gepureerde aardappel met zout op smaak brengen.
    4. Elke panipuri voorzichtig met een vork openen zodat aan de bovenkant een kleine opening ontstaat. De panipuris over 4 borden verdelen, op elk bord 8. Als u crackers gebruikt deze op een schaal of bord leggen. Ong. 1 eetlepel aardappelpuree in elke panipuri of op elke cracker leggen met daarop een paar kikkererwten. Een lepel gekruide yoghurt erop en daarop een lepeltje chutney. Garneren met fijngesneden ui, koriander en chips of sev.
    5. Serveertip: U kunt de bovengenoemde sausen voor elke gast apart in kleine kommetjes serveren, zodat ieder naar eigen smaak saus op de broodjes kan doen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren