Walnoottaart

    Walnoottaart

    5keer bewaard
    1uur5min


    62 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept van mijn oma is altijd een groot succes als ik gasten op bezoek heb. Ik hoop dat jij het net zo lekker vindt als wij!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eieren
    • 150 gr basterdsuiker
    • 1/4 tl zout
    • 2 tl vanille-extract
    • 175 gr maïssiroop
    • 50 gr boter
    • 125 gr fijngehakte walnoten
    • kant-en-klaar deeg voor zoete taart (genoeg voor een taartvorm met een doorsnede van 23 centimeter)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6. Bekleed de onder- en zijkant van de taartvorm met het kant-en-klare deeg en druk het stevig aan.
    2. Klop de eieren in een grote kom. Roer er suiker, zout, vanille-extract en siroop door. Smelt de boter en voeg dit aan het eiermengsel toe. Roer de noten erdoor en schenk het beslag in de kant en klare taartvorm.
    3. Bak de taart gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 150°C/gasstand 2 en bak de taart in 35-45 minuten af.

    maïssiroop

    maïssiroop is te verkrijgen bij reform en natuurvoedingwinkels en je kunt het vervangen door vloeibare glucose.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren