Warme auberginesalade met prosciutto, rode paprika en spinazie

    (5)

    Een heerlijke gezonde salade en een lekker alternatief voor uw dagelijkse portie groenten! Geserveerd met een goed stuk kaas en krokant broodje heeft u een keurig verzorgde lunch.


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 aubergine, schoongemaakt en in plakken
    • 1 rode paprika, in ringen
    • 50 gr spinazieblad, versnipperd
    • 1 eetlepel extra virgin olijfolie
    • 1 eetlepel balsamico
    • versgemalen steenzout naar smaak
    • 1 eetlepel zongedroogde tomatenpuree
    • 1 plak prosciutto di Parma, in dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 7min  ›  Klaar in:17min 

    1. De grill voorverwarmen.
    2. De plakken aubergine en paprikaringen over een bakplaat verdelen en in ong. 7 minuten gaar roosteren.
    3. Intussen de spinazie over de presenteerschaal verdelen en besprenkelen met olijfolie en balsamico. Zout erover strooien. Als de groenten gaar zijn de rode paprika over de spinazie verdelen. Een klein beetje zongedroogde tomatenpuree op elke plak aubergine smeren en daarop een stukje prosciutto leggen. De plakken aubergine in een overlappende spiraalvorm over de paprika verdelen en direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (5)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren