Weldadige cranberrysaus

    Weldadige cranberrysaus

    21keer bewaard
    55min


    616 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept was jarenlang 'het geheim van de kok', maar het is zo lekker dat ik heb besloten het te delen! Iedereen is er dol op en het kan zelfs met een stuk geitenkaas en een toastje tijdens de kerstborrel geserveerd worden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 ml water
    • 200 basterdsuiker
    • 350 gr verse cranberry's
    • 1 sinaasappel, geschild en gepureerd
    • 1 appel, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 1 peer, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes
    • 200 gr gedroogd gemengd fruit, fijngesneden
    • 125 gr gehakte pecannootjes
    • 1/2 tl zout
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 1/2 tl gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een middelgrote sauspan water en suiker verwarmen tot de suiker is opgelost. De pan op sudderstand zetten, cranberry's, gepureerde sinaasappel, appel, peer, gedroogd fruit, pecannoten, zout, kaneel en nootmuskaat erdoor roeren. De pan afsluiten en 30 minuten onder af en toe roeren laten sudderen tot de cranberry's openbarsten. Van het vuur halen en tot kamertemperatuur laten afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    BiancaValckx-segers
    2

    Zo net gemaakt voor bij de gevulde kalkoen !!!!Heb geproefd en echt hij is zalig, zachtjes uitgedrukt echte aanrader - 24 dec 2012

    VanDenBroek-VerhoevenIrenza
    1

    echt een aanrader en erg makkelijk te maken, ik heb alleen de gedroogde vruchten en de pecannoten er uit gelaten. Echt super lekker - 25 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren