Welshcakes

    Welshcakes

    16keer bewaard
    18min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Traditionele gebakje uit Wales, bereid op een bakplaat of (gietijzeren) koekenpan.

    Ingrediënten
    Porties: 72 

    • 250 gr suiker
    • 275 gr boter
    • 1 tl zout
    • 1 1/2 tl bakpoeder
    • 2 eieren
    • 500 gr bloem
    • 175 gr rozijntjes (sultanas) of krenten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:18min 

    1. Warm de bakplaat of koekenpan op tot deze een temperatuur heeft van ongeveer 165-175°C. Vet licht in.
    2. Vermeng suiker en boter en voeg het zout en de bakpoeder toe. Klop de eieren er doorheen. Roer de helft van de bloem en de rozijntjes of krenten erdoor. Roer de rest van de bloem erdoor. Als het mengsel iets te droog is, voeg dan wat melk toe; is het wat te nat, voeg dan nog wat bloem toe.
    3. Rol het deeg uit totdat het 5 millimeter dik is en steek er met een vormpje rondjes uit. Rol van de restjes een nieuwe bal, rol deze uit en steek hier ook weer rondjes uit. Probeer al het deeg te gebruiken. Plaats de rondjes op de hete bakplaat of koekenpan en bak ze aan weerskanten bruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    : - 28 feb 2012

    0

    Nothing at all like Welsh cakes. Don't post recipes if you don't know what you are talking about. Welsh cakes are like scones but thinner and cooked on a griddle or in een frying pan - 26 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren