Wereldberoemde matzeballen

    Wereldberoemde matzeballen

    7keer bewaard
    3uur


    21 personen hebben dit gemaakt

    Na het bereiden van veel, heel veel porties matzeballen voor vrienden, beheers ik het recept tot in perfectie. Ze krijgen altijd een warm onthaal. Hier volgt het recept:

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote eieren
    • 100 gr matzemeel
    • 4 el plantaardige olie
    • 1 eetlepel kippenbouillon
    • 1 eetlepel wodka
    • 1 tl zout
    • 1/2 theelepel witte peper
    • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
    • 100 ml sodawater
    • 2 liter kippenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur 

    1. De eieren in een mengkom opkloppen tot ze dik zijn en licht van kleur. In een grote kom goed vermengen met matzemeel, plantaardige olie, 1 eetlepel kippenbouillon, wodka, zout, peper, basilicum en sodawater. Afdekken en 1-2 uur in de koelkast zetten.
    2. De resterende kippenbouillon in een grote pan op een matig hoog vuur aan de kook brengen.
    3. Intussen het koude matzemengsel tot walnootgrote balletjes draaien, in de kippenbouillon leggen en op een middelhoog vuur laten sudderen tot de balletjes gaar zijn (45-60 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren