Whisky chruscik

    Whisky chruscik

    2keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Lichte, goddelijke gefrituurde Poolse koekjes.

    Ingrediënten
    Porties: 40 

    • 60 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr basterdsuiker
    • 3 eieren
    • 3 eierdooiers
    • 1/2 tl zout
    • 2 1/2 eetlepel whisky
    • 1 tl vanille-extract
    • 350 gr witte bloem
    • olie om te frituren
    • poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Boter en suiker luchtig opkloppen. Al kloppend eieren en eierdooiers 1 voor 1 toevoegen, vervolgens vermengen met zout, whisky en vanille. Bloem erdoor roeren en tot een glad deeg maken. Afdekken en 1 uur in de koelkast zetten.
    2. Het deeg op een flink bebloemd oppervlak tot 0,25 cm dikte uitrollen. Rechthoekjes van 2,5x10 cm uitsnijden en met 2 draaibewegingen in de vorm van een vlinderdasje draaien. Procedure herhalen voor het resterende deeg.
    3. De olie verhitten tot 190°C.
    4. De koekjes in porties aan beide kanten goudbruin bakken. Halverwege het frituren keren zodat ze gelijkmatig bruin worden. Op een bord met keukenrol laten uitlekken en poedersuiker erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren