Wortelsoep uit Fiji

    Wortelsoep uit Fiji

    3keer bewaard
    1uur15min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb dit recept bedacht nadat ik een tijdje in Fiji had doorgebracht en verliefd was geworden op hun manier van koken.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 2 liter water
    • 6 wortels, in stukjes gesneden
    • 2 aardappels, geschild en in dobbelsteentjes gesneden
    • 3 stengels bleeksederij, in stukjes gesneden
    • 1 grote ui, in stukjes gesneden
    • 1 teentjes knoflook, geperst
    • 4 eetlepes sojasaus
    • 1/4 tl gemalen komijnpoeder
    • 1/4 tl cayennepeper
    • 1/4 tl chilipeper
    • 1 el kerriepoeder
    • 600 ml volle melk
    • 6 el kant-en-klare aardappelpuree

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Breng water aan de kook in een grote pan. Voeg de wortels, aardappels, selderij, ui en knoflook toe en breng het water weer aan de kook. Zet het vuur lager, sluit de pan af met deksel en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de wortels zacht zijn.
    2. Haal de soep van het vuur en laat 5 minuten afkoelen. Pureer met behulp van keukenmachine of staafmixer tot een gladde massa. Schenk de soep terug in de pan.
    3. Voeg sojasaus, komijn, cayennepeper, chilipoeder en currypoeder toe en roer alles goed door elkaar. Schenk langzaam en onder voortdurend roeren de melk erbij. Roer de aardappelpuree erdoor. Breng de soep aan de kook, zet het vuur lager en laat 5 minuten zachtjes pruttelen (roer af en toe). Breng op smaak (indien nodig) door nog wat extra kruiden toe te voegen en serveer de soep warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren