Zelfgemaakte Indiase paneer

    Zelfgemaakte Indiase paneer

    10keer bewaard
    2uur20min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig basisrecept voor paneer dat aan al uw gerechten een authentiek Indiaas tintje geeft.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter volle melk
    • 1 eetlepel yoghurt
    • 1 tl zout
    • 1 theelepel suiker
    • 1 eetlepel vers citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur melk, yoghurt, zout en suiker verhitten. Af en toe met een klopper doorroeren. Als zich langs de rand bubbeltjes vormen het citroensap erdoor roeren.
    2. Een stuk mousseline of gaasdoek in een zeef leggen en daardoor de saus afgieten. De 4 hoeken van het gaasdoek vastpakken en knopen. Boven het aanrecht uit laten lekken (ong. 30-60 minuten). Eenmaal uitgelekt de kaas in de doek laten, in een schaal leggen en tot gebruik in de koelkast bewaren.
    3. Als u de paneer later in stevige repen wilt snijden, druk de kaas in de schaal dan met een lepel aan alvorens in de koelkast te zetten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - 30 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren