Zoete tamarindechutney

    Zoete tamarindechutney

    2keer bewaard
    40min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Deze zoete tamarinde chutney komt uit oost India.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 el plantaardige olie of olijfolie
    • 1 tl komijnzaad
    • 1 tl gemberpoeder
    • 1/2 tl cayennepeper
    • 1/5 tl venkelzaadjes
    • 1/2 tl asafoetida
    • 1/2 tl garam masala (Indiaas mengsel van geroosterde specerijen)
    • 475 ml water
    • 225 gr basterdsuiker
    • 3 el tamarindepasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de olie in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg komijnzaad, gemberpoeder, cayennepeper, venkelzaad, asafoetida en garam masala toe en bak 2 minuten aan totdat de geuren loskomen.
    2. Voeg het water toe en roer de suiker en tamarindepasta erdoor. Breng aan de kook, zet het vuur lag en laat zachtjes verderkoken totdat het mengsel donkerbruin ziet en zoveel is ingekookt dat het aan de bolle kant van een metalen lepel blijft plakken. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten. De saus zal eerst nog dun zijn, maar wordt dikker zodra het afkoelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren