Zomerse frambozenpudding

    Zomerse frambozenpudding

    1keer bewaard
    1dag30min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Voor het beste resultaat kun je dit goddelijke dessert het beste al een dag van tevoren klaarmaken.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 300 gr basterdsuiker
    • 1 el water
    • 1 doosje (300 gr) verse frambozen
    • 6 sneetjes witbrood, bij voorkeur niet al te vers
    • 284 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag30min 

    1. Verwarm suiker, water en frambozen in een steelpan op middelmatig vuur. Roer voorzichtig zodat je de frambozen niet kapotmaakt. Als het mengsel warm is en de suiker volledig is opgelost, zet het vuur dan uit en laat het een beetje afkoelen.
    2. Snij de korstjes van het brood en snij de rest in lange repen. Bedek de bodem en zijkanten van een puddingvorm (1 liter inhoud) met de repen brood maar hou nog wat brood over om de bovenkant mee af te kunnen dekken. Vul eventuele gaatjes op met kleine stukjes brood. Giet het frambozenmengsel in de vorm.
    3. Bedek de bovenkant ook met reepjes brood en dek het vervolgens af met een laagje plastic folie. Leg hier iets zwaars op en laat het 1 nacht in de koelkast staan.
    4. Verwijder vlak voor serveren het plastic en keer hem om op een bord. Serveer het dessert koud met wat slagroom ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren