Zweedse glogg

    Zweedse glogg

    1keer bewaard
    20min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Glogg is een zoete, kruidige, weldadige Zweedse bisschopswijn. Perfect voor een winderige herfstavond of om een kersttoost uit te brengen.

    Ingrediënten
    Porties: 15 

    • 2 flessen fruitige rode wijn, bijv. Beaujolais
    • 1 fles port
    • 3 kaneelstokjes
    • 14 hele kruidnagels
    • 1 sinaasappel, de schil in dunne reepjes
    • 175 gr rietsuiker, of naar smaak
    • 175 ml rum, of naar smaak
    • 4 eetlepels whisky, of naar smaak
    • 175 gr rozijnen, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Rode wijn, port, kaneelstokjes, hele kruidnagels en sinaasappelschil in een grote pan op matig laag vuur zachtjes laten sudderen. Suiker, rum en whisky erdoor roeren en nogmaals 5 minuten laten sudderen tot de suiker compleet is opgenomen en de pan stoomt, maar niet kookt.
    2. In mokken scheppen en elke mok garneren met een lepel rozijnen. Serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren