Zuurkool met kip

    Zuurkool met kip

    5keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept is favoriet in de winter. Weer eens wat anders dan stamppot zuurkool met spek en worst en veel beter voor de lijn!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 lepel boter
    • 100 g mager spek in blokjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 8 kipkarbonades
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel gekneusde karwijzaadjes
    • 1 afgestreken lepel tomatenpuree
    • snufje suiker
    • 750 g zuurkool
    • 100 g champignons, in plakjes
    • 1 bekertje zure room
    • aardappelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Fruit het spek en de ui in wat boter in de braadpan.
    2. Schep alles uit de pan voordat het te bruin wordt.
    3. Bak de kipkarbonades in het achtergebleven vet snel aan alle kanten bruin.
    4. Draai het vuur laag.
    5. Leg spek en ui bij de kip, strooi er paprikapoeder en karwijzaadjes over, voeg de tomatenpuree toe en leg daarop de goed uit elkaar gehaalde zuurkool met een snufje suiker.
    6. Schep alles goed door elkaar, en laat het zachtjes sudderen.
    7. Voeg zo nodig (meestal!) een scheutje water toe.
    8. Leg het deksel op de pan en laat alles met elkaar ongeveer drie kwartier sudderen.
    9. Schil de aardappelen en zet ze op.
    10. Fruit de champignons in een klein beetje boter en leg ze bij de zuurkool.
    11. Roer de zure room door het gerecht en laat het nog tien minuten heel zachtjes sudderen.
    12. Serveer met de gekookte aardappelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Netty
    van
    1

    Heerlijk vonden wij het. Dank! - 14 feb 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren