Soep van geroosterde butternut squash uit de slowcooker

    Soep van geroosterde butternut squash uit de slowcooker

    16keer bewaard
    4uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk kruidige en vullende soep voor in de herfst of winter. Let op: de schil van de butternut squash is erg hard dus wees voorzichting met het doormidden snijden! Door groentebouillon in plaats van kippenbouillon te gebruiken wordt de soep veganistisch.

    Pelouche Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 butternut squash
    • 2 theelepels olijfolie
    • 2 middelgrote uien
    • 1 liter kippen (of groente)bouillon
    • 2 kleine appels, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/4 theelepel nootmuskaat
    • 1/4 theelepel (gemalen) kruidnagels
    • 1/4 theelepel korianderpoeder
    • 1/4 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur10min 

    1. Snij de butternut squash in de lengte doormidden. Schep de zaadjes en draadjes eruit en smeer wat olijfolie op beide binnenkanten.
    2. Rooster de beide helften ongeveer 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius, totdat het vluchtvlees wat zachter geworden is en je het eenvoudiger uit de schil kunt verwijderen.
    3. Zet de slowcooker op Hoog en voeg de bouillon, ui en appel toe. Roer de kruiden er doorheen en doe vervolgens de deksel erop.
    4. Als de squash klaar is, verwijder het vruchtvlees dan voorzichtig uit de schil, snij het in blokjes en voeg dit aan de slowcooker toe.
    5. Doe de deksel erop en laat het 4 uur op Hoog, of 6-8 uur op Laag koken.
    6. Pureer de soep met een staafmixer en serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    HellaZwarter
    2

    - Gewaardeerd op - 08 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren