Basis kippenbouillon

    Basis kippenbouillon

    3keer bewaard
    2uur10min


    Maak dit als eerste!

    Een basisrecept voor kippenbouillon.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ,4 liter

    • 1 karkas van een kip of de botten van 4 stukken kip, gekookt of rauw, of 1 rauwe kippenbout, circa 250 g
    • 1 ui, in vieren gesneden
    • 1 grote wortel, grofgesneden
    • 1 stengel bleekselderij, in grote stukken gesneden
    • 1 laurierblaadje
    • 1 takje peterselie, de stengel gekneusd
    • 1 takje verse tijm
    • 8 zwarte peperkorrels
    • ½ tl zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verdeel de karkas of de botten in stukken. Laat de bout heel. Doe alles in een grote pan. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe. Voeg 2 liter water toe en breng op een hoog vuur aan de kook. Schuim de oppervlakte af.
    2. Voeg het laurierblaadje, de peterselie, tijm, peperkorrels en het zout toe. Temper vervolgens het vuur, dek de pan af en laat 2 uur zachtjes sudderen.
    3. Giet de bouillon door een zeef in een vuurvaste schotel. Verwijder de botten en de groenten. Laat de bouillon afkoelen en verwijder het vet aan de oppervlakte.

    Variaties en tips

    • Voor kalkoenbouillon gebruikt u een kalkoenkarkas, voor een wildbouillon de karkassen van 1 à 2 gekookte vogels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren