Verse pesto

    Verse pesto

    33keer bewaard
    2uur10min


    52 personen hebben dit gemaakt

    Van verse pesto hebt u slechts een beetje nodig, omdat het een heel sterke smaak heeft. Meng de saus net voor het serveren met kokendhete pasta. Bewaar pesto in een gesloten pot in de koelkast (bedekt met een laagje olie).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 teentjes knoflook
    • 30 g pijnboompitten
    • 30 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
    • 20 g verse takjes basilicum
    • 5 el olijfolie, extra vergine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Doe de gepelde knoflook in een keukenmachine. Voeg de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas toe en verwerk de ingrediënten tot ze fijn en goed gemengd zijn.
    2. Voeg het basilicum toe met eventuele zachte steeltjes. (Als het basilicum harde steeltjes heeft, gooi ze dan vóór het wegen weg.) Verwerk tot het basilicum is fijngehakt en het mengsel begint samen te klonten.
    3. Voeg de olijfolie toe en verwerk tot alles is gemengd. De saus moet nog een beetje korrelig zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    7

    Perfect recept, heerlijke pesto! - 11 mei 2013

    van
    3

    Heerlijk! - 27 okt 2012

    sabrinajitan
    2

    Ik heb er erg van genoten, bedankt... - 17 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren