Champignons met spinazie-spek vulling

    Champignons met spinazie-spek vulling

    22keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Grote champignons gevuld met spinazie, spek en Parmezaanse kaas. Een perfect voorgerecht of borrelhapje.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 2 eetlepels boter
    • 5 plakjes doorregen spek of pancetta
    • 285 gr diepvriesspinazie, grof gehakt
    • 12 grote champignons
    • 3 eetlepels boter
    • 2 eetlepels ui, zeer fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 85 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een ovenschaal van 23X33 cm invetten met 2 eetlepels boter.
    2. Het spek in een grote, diepe koekenpan op een middelhoogvuur gelijkmatig bruin laten worden. Van het vuur halen, in stukjes snijden en apart zetten.
    3. De bevroren spinazie met 4 eetlepels water in een middelgrote sauspan aan de kook brengen. Vuur middelhoog zetten, afdekken en de spinazie 10 minuten in een gesloten pan laten koken. Deksel verwijderen en doorroeren. Van het vuur halen en afgieten.
    4. De stam van de champignons halen en de hoedjes in de ovenschaal leggen. De stammetjes fijnsnijden.
    5. In een middelgrote sauspan op een middelhoog vuur 3 eetlepels boter smelten, vervolgens ui en knoflook toevoegen. Zacht laten worden en spek, spinazie, fijngesneden champignonstam en room toevoegen. Verhit de room tot deze suddert. Van het vuur halen en de Parmezaanse kaas erdoor roeren.
    6. De champignonhoedjes royaal vullen. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant lichtbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren