Aardappelsalade met bresaola en mieriksworteldressing

    Aardappelsalade met bresaola en mieriksworteldressing

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Veel mensen eten graag aardappelsalade, maar vaak bevat die veel calorieën en vetten. Deze vetarme versie wordt gemaakt met magere kwark en een mieriksworteldressing. Snijd de aardappelen in schijfjes om de kooktijd te verkorten, meng met de dressing terwijl de aardappelen nog warm zijn en serveer met de bresaola.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 g nieuwe aardappeltjes, geschrapt en in dikke schijven gesneden
    • 125 g champignons, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 rode ui, gehalveerd en in dunne schijfjes gesneden
    • 150 g andijvie en radicchio of gemengde sla
    • 75 g waterkers
    • 8 plakjes bresaola, circa 100 g in totaal
    • paprikapoeder om te garneren
    • Dressing
    • 6 el kwark
    • 6 el magere yoghurt
    • 1 el mierikswortelpasta
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de aardappelen 7-8 minuten koken in een steelpan met kokend water, of tot ze zacht zijn.
    2. Maak ondertussen de dressing door de kwark, de yoghurt en de mierikswortel te mengen in een grote kom. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Laat de gekookte aardappelen uitlekken en voeg ze samen met de champignons en driekwart van de uienschijfjes toe aan de dressing. Meng alles voorzichtig door elkaar.
    4. Scheur de slablaadjes in hapklare stukken. Verdeel ze samen met de waterkers over 4 borden en schep de aardappelsalade erbovenop. Halveer de plakjes bresaola en schik ze boven op de aardappelen. Leg er de rest van de uienschijfjes op en bestrooi met een beetje paprikapoeder. Serveer terwijl de aardappelen nog warm zijn.

    Variaties en tips

    • Vervang de champignons door in schijfjes gesneden selderij en de rode ui door 4-5 lente-uitjes, in ringen gesneden. * • Voor een aardappel-steaksalade vervangt u de mierikswortel in de dressing door 2 tl grove mosterd en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Schep de aardappelsalade op een bord samen met 8 in schijfjes gesneden tomaten, circa 400 g in totaal. Verhit 1 el olijfolie, extra vergine, in een geribbelde pan, voeg 4 dunne steaks, circa 225 g in totaal, toe en laat 1 minuut aan elke kant bakken als u uw steak à point gebakken wilt, 2 minuten aan elke kant als hij goed doorbakken moet zijn. Snijd het vlees dan in reepjes en schik ze op de aardappelen. Garneer met de uien en de paprika, zoals beschreven in het hoofdrecept. * • Vervang de bresaola door parmaham, gerookte ham of salami. Ook spek of gerookte makreel smaakt er heerlijk bij. * • U kunt de aardappelsalade van tevoren klaarmaken en koel bewaren. Schep hem dan net voor het serveren op de sla.

    Pluspunten

    • Bresaola, aan de lucht gedroogd en gezouten rundvlees, is een Italiaanse specialiteit. Het wordt in flinterdunne plakjes gesneden, net zoals parmaham, u hebt er dus niet veel van nodig en zo blijven de hoeveelheden calorieën en vet beperkt. * • De meeste slasoorten bevatten veel foliumzuur, maar in het algemeen bevatten de bittere soorten, zoals witlof en radicchio, meer voedingsstoffen dan de milder smakende.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B6, C * ✓✓ A, B12, calcium, kalium * ✓ B2, foliumzuur, ijzer, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren