Veel mensen eten graag aardappelsalade, maar vaak bevat die veel calorieën en vetten. Deze vetarme versie wordt gemaakt met magere kwark en een mieriksworteldressing. Snijd de aardappelen in schijfjes om de kooktijd te verkorten, meng met de dressing terwijl de aardappelen nog warm zijn en serveer met de bresaola.
• Vervang de champignons door in schijfjes gesneden selderij en de rode ui door 4-5 lente-uitjes, in ringen gesneden. * • Voor een aardappel-steaksalade vervangt u de mierikswortel in de dressing door 2 tl grove mosterd en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Schep de aardappelsalade op een bord samen met 8 in schijfjes gesneden tomaten, circa 400 g in totaal. Verhit 1 el olijfolie, extra vergine, in een geribbelde pan, voeg 4 dunne steaks, circa 225 g in totaal, toe en laat 1 minuut aan elke kant bakken als u uw steak à point gebakken wilt, 2 minuten aan elke kant als hij goed doorbakken moet zijn. Snijd het vlees dan in reepjes en schik ze op de aardappelen. Garneer met de uien en de paprika, zoals beschreven in het hoofdrecept. * • Vervang de bresaola door parmaham, gerookte ham of salami. Ook spek of gerookte makreel smaakt er heerlijk bij. * • U kunt de aardappelsalade van tevoren klaarmaken en koel bewaren. Schep hem dan net voor het serveren op de sla.
• Bresaola, aan de lucht gedroogd en gezouten rundvlees, is een Italiaanse specialiteit. Het wordt in flinterdunne plakjes gesneden, net zoals parmaham, u hebt er dus niet veel van nodig en zo blijven de hoeveelheden calorieën en vet beperkt. * • De meeste slasoorten bevatten veel foliumzuur, maar in het algemeen bevatten de bittere soorten, zoals witlof en radicchio, meer voedingsstoffen dan de milder smakende.
✓✓✓ B6, C * ✓✓ A, B12, calcium, kalium * ✓ B2, foliumzuur, ijzer, zink