Aardappeltaart met tonijn, chorizo en zwarte olijven

    Aardappeltaart met tonijn, chorizo en zwarte olijven

    12keer bewaard
    1uur45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze taart met aardappelbodem lijkt op een pizza. De vulling bestaat uit een aantrekkelijke mix van tonijn, chorizo, paprika en olijven. Maar u kunt natuurlijk ook uw eigen favoriete ingrediënten erin verwerken. Geef bij dit simpel te maken gerecht een salade – bijvoorbeeld kerstomaatjes met waterkers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 portie aardappeldeeg, op smaak gebracht met 1 el fijngehakt vers basilicum, 30 minuten gekoeld
    • Tonijn- en chorizovulling
    • 8 sjalotjes
    • 100 g chorizo, in dunne plakjes gesneden
    • 1 rode paprika, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden
    • 1 gele paprika, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes gesneden
    • 140 g gezeefde tomaten
    • 1 blikje tonijn (naturel), circa 200 g, uitgelekt en in stukjes verdeeld
    • 30 g ontpitte zwarte olijven, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe voor de vulling de sjalotjes in een hittebestendige schaal en giet er kokend water overheen, zodat de sjalotjes onder water staan. Laat dit 5 minuten intrekken en giet het water af. Laat de sjalotjes wat afkoelen, schil ze en snijd ze in vieren.
    2. Rol het aardappeldeeg op een bakplaat met antiaanbaklaag uit tot een cirkel van 28 cm. Bak de bodem in 20-25 minuten licht goudbruin.
    3. Bak ondertussen de chorizo in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg, zodra de olie uit de worst loopt, de sjalotjes toe en bak ze in 2-3 minuten glazig. Voeg de reepjes paprika toe en laat ze in 1-2 minuten zacht worden.
    4. Verdeel de gezeefde tomaten gelijkmatig over het deeg en laat de rand vrij. Verdeel hierover het mengsel van sjalotjes, paprika en chorizo en vervolgens de tonijn en olijven.
    5. Bak de taart circa 15 minuten totdat de rand goudbruin is. Serveer warm, in punten gesneden.

    Een variatie

    • Verdeel voor een aardappeltaart met sardientjes en rode ui de gezeefde tomaten over de deegbodem en schik daarop 1 in dunne plakjes gesneden rode ui en 1 van zaad ontdane en in dunne reepjes gesneden rode of gele paprika. Laat 2 blikjes sardientjes op olie, à circa 120 g, uitlekken en verdeel de sardientjes in stukjes. Schik ze met 6 in dunne plakjes gesneden augurkjes op de bodem. Bak zoals in het hoofdrecept is aangegeven.

    Pluspunten

    • Aardappelen zijn dé bron van zetmeelrijke koolhydraten voor de maaltijd van alledag. In Groot-Brittannië zorgde de Britse overheid er daarom tijdens de Tweede Wereldoorlog voor dat de aardappel niet op de bon kwam. * • Gezeefde tomaten bevatten veel lycopeen, een roodachtig caroteen dat de kans op hartkwalen en bepaalde vormen van kanker zou verkleinen. * • De chorizo is vrij vet, maar omdat de olie met paprikasmaak tijdens de bereiding uit de worst loopt, hoeft u geen extra olie voor het bakken van de sjalotjes te gebruiken.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ A, B12, C, selenium * ✓✓ B6, foliumzuur, niacine, * ✓ B1, calcium, ijzer, kalium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren