Appel-braambrioches

    Appel-braambrioches

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Begin de dag overheerlijk met deze geroosterde brioches met gekarameliseerde appelschijfjes, verse bramen en een subtiele kaneelsmaak. Briochebrood wordt gemaakt met extra boter en eieren en bevat daarom meer vet dan gewoon witbrood, maar is toch een heerlijke, gezonde bron van koolhydraten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 g boter
    • 4 appels
    • ½ tl gemalen kaneel
    • 4 kleine brioches
    • 200 g verse bramen
    • 4 tl rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de grill voor. Leg een stuk folie onder de grill, smeer het in met boter en laat deze smelten. Haal ondertussen de klokhuizen uit de appels, snijd elke appel in 6 schijven en verwijder de boven- en onderkant. Doop de schijfjes appel aan beide kanten in de gesmolten boter, leg ze in 1 laag op de folie en bestrooi ze met kaneel.
    2. Laat de appelschijven gedurende 4 minuten grillen, of tot ze bruin beginnen te worden. Draai ze om en laat ook de andere kant bruin worden. Haal de appels van de folie en leg ze opzij.
    3. Snijd elke brioche horizontaal in 3 schijven en leg deze onder de grill. Laat ze aan beide kanten kort roosteren. Leg op elk schijfje brioche 2 schijfjes appel, voeg enkele bramen toe en bestrooi met de suiker. Zet ze dan opnieuw onder de grill, laat de bramen nog 2-3 minuten opwarmen en serveer.

    Variaties en tips

    • Voor een ontbijt dat nog meer energie levert, kunt u bananen-frambozentoasts maken. Rooster 4 sneetjes wittebrood of volkorenbrood. Schik er 2 grote bananen, in schijfjes gesneden, en 100 g frambozen op. Leg er 25 g boter in klontjes bovenop en bestrooi elk geroosterde broodje met 1 tl zachte, lichtbruine suiker. Zet de broodjes onder de grill tot ze bruin worden en beginnen te karameliseren. * • Probeer ook eens sinaasappel-aardbeimuffins. Rooster 4 volkorenmuffins en schik er de partjes van 2 sinaasappelen en enkele gehalveerde aardbeien op. Bestrooi vervolgens elke muffin met 2 tl rietsuiker. Zet ze onder de grill tot het fruit begint te sissen. * • U kunt ook sneetjes brood beleggen met schijfjes kiwi en sinaasappel, of met aardbeien en druiven.

    Pluspunten

    • Appels bevatten pectine, een oplosbare voedingsvezel die het bloedsuikerniveau helpt regelen en het cholesterolgehalte in het bloed kan verminderen. Met een appel begint u de dag dan ook goed. * • Bramen zijn een goede bron van het antioxidant vitamine E, dat hartziekten helpt voorkomen en de huid in een goede conditie houdt. Ze bevatten ook vitamine C en bioflavonoïden. * • Een recente studie die werd uitgevoerd met 2500 mannen van middelbare leeftijd, heeft aangetoond dat zij die 5 of meer appels per week aten, sterkere longen hadden dan de mannen die geen appels aten. Appels bevatten veel quercetine (dat ook in uien, thee en rode wijn zit), een flavonoïde die een krachtige antioxiderende werking heeft en de longen beschermt tegen beschadiging.

    Bevat per portie

    ✓✓ C, E * ✓ B6

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren