Appel-hazelnootscones

    Appel-hazelnootscones

    14keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Scones zijn heel snel te maken. Het dikke beslag wordt gemaakt door wat simpele ingrediënten te mengen, en de scones zelf zijn in een paar minuten gebakken. Aan het beslag worden blokjes appel en geroosterde hazelnoten toegevoegd. Schenk er wat ahornsiroop op en eet ze warm.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 50 g blanke hazelnoten, fijngehakt
    • 200 g bloem
    • ½ tl baksoda
    • snufje zout
    • 2 el kristalsuiker
    • 1 groot ei
    • 250 ml karnemelk
    • 1 handappel van circa 150 g, van klokhuis ontdaan en fijngehakt
    • 1 el zonnebloemolie
    • 4 el ahornsiroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de hazelnoten hierin al roerend en omscheppend goudbruin. Bak ze niet te lang, want ze verbranden snel. Zet de hazelnoten zolang apart in een kommetje.
    2. Zeef bloem, baksoda, zout en suiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden. Klop het ei los met de karnemelk en giet dit in het kuiltje. Meng het bloemmengsel geleidelijk met het karnemelkmengsel en maak er een glad, dik beslag van. Voeg appel en hazelnoten toe en roer met een metalen lepel door.
    3. Vet een koekenpan met dikke bodem licht in met wat van de zonnebloemolie en zet de pan op een middelhoog vuur. Afhankelijk van het formaat van de pan kunt u ongeveer 4 scones tegelijk bakken. Schep voor elke scone 1 volle el beslag in de pan. Vervolgens verschijnen er blaasjes die stukgaan. Maak de scones voorzichtig met een pannenkoeksmes los en bak ze nog 1 minuut, tot de onderkant goudbruin is. Draai de scones om en bak ze dan nog 1-2 minuten tot ze goudbruin zijn.
    4. Neem de scones uit de pan en houd ze warm onder een schone doek tot ze allemaal gebakken zijn. Bak de rest van de scones op dezelfde manier.
    5. Verwarm als alle scones gebakken zijn de ahornsiroop even in een pannetje. Sprenkel de siroop over de warme scones en serveer meteen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Variaties en tips

    • Neem voor abrikozenscones met walnoten of pecannoten 75 g fijngehakte, gebruiksklare gedroogde abrikozen in plaats van de appel, en 50 g walnoten of pecannoten in plaats van de hazelnoten. * • Maak bramen- of frambozenscones door 100 g bramen of frambozen aan het beslag toe te voegen in plaats van de appel; breng op smaak met een flinke snuf koek- en speculaaskruiden. De hazelnoten kunnen desgewenst vervallen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren