Appel-mueslirotsjes

    Appel-mueslirotsjes

    17keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Fijne blokjes appel maken deze rotsjes sappig en fruitig. Ze zijn snel en gemakkelijk te bereiden, u kunt ze dus goed samen met kinderen maken, die zowel het maken als het opeten erg leuk zullen vinden. Meehelpen met bakken is voor kinderen niet alleen leuk, het moedigt ze ook aan bewust om te gaan met eten.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 225 g zelfrijzende bloem
    • 100 g boter, in stukjes gesneden
    • 50 g lichtbruine ruwe rietsuiker, plus een beetje extra om te bestrooien
    • 1 tl gemalen kaneel
    • 2 appels, geschild en in blokjes gesneden
    • 75 g muesli
    • 1 ei, losgeklopt
    • 4-5 el halfvolle melk, zoveel als nodig is

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de bloem in een kom, voeg de boter toe en wrijf deze met uw vingers door de bloem, zodat fijne kruimels ontstaan.
    2. Roer de suiker, de kaneel, de blokjes appel en de muesli door het deeg. Voeg het ei toe en roer goed tot een ruw deeg ontstaat. Voeg voldoende melk toe.
    3. Schep het deeg in kleine hoopjes op 2 ingevette bakplaten en laat tussen de hoopjes een beetje ruimte vrij. Bestrooi de hoopjes met een beetje van de extra suiker. Bak de rotsjes 15 minuten of tot ze goudbruin en stevig zijn.
    4. Leg de rotsjes op een rooster om af te koelen, en serveer ze warm of koud. U kunt ze tot 2 dagen bewaren in een luchtdichte doos.

    Pluspunten

    • Appels zijn een goede bron van vitamine C en oplosbare voedingsvezels (in de vorm van pectine). Daarnaast bevatten ze ook de flavonoïde quercetine, een krachtig antioxidant. * • Door muesli toe te voegen aan gebak, verhoogt u de hoeveelheid voedingsvezels. * • Kinderen hebben gezonde tussendoortjes nodig om te voorzien in hun energie- en voedingsbehoeften. Deze rotsjes zijn veel beter dan koekjes of chips uit de winkel.

    Variaties en tips

    • Vervang de muesli door een mengsel van 3 el havervlokken, 2 el sesamzaden of zonnebloempitten en 50 g grofgehakte hazelnoten of amandelen. * • Voor appel-rozijnenrotsjes gebruikt u 1½ geschilde en in blokjes gesneden appel en 75 g rozijnen. Gebruik in plaats van muesli 75 g havervlokken. Laat de kaneel uit het recept weg. * • Voor exotische rotsjes vervangt u de appels, de muesli en de kaneel door 50 g gedroogde kokos en 175 g fijngesneden exotische gedroogde vruchten, zoals ananas, papaya en mango.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren