Avocado-garnalensalade

    Avocado-garnalensalade

    3keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Slaschaaltjes worden bedekt met sla en gevuld met een mengsel, gebaseerd op een populaire combinatie: steurgarnalen en avocado, gemengd met kruidige nieuwe aardappelen en afgewerkt met romige biogarde voor een heerlijk contrast tussen warm en koud. Serveer als lunch met sneetjes bruin- of volkorenbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 g nieuwe aardappelen, geschraapt en in dobbelsteentjes gesneden
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 kleine rode ui, in dunne schijfjes gesneden
    • 1 knoflookteentje, uitgeperst
    • 1 verse, milde rode peper, zonder zaden en fijngesneden
    • 1 tl korianderzaden, grofgeplet
    • 1 tl komijnzaden, grofgeplet
    • 1 grote avocado
    • 400 g gepelde gekookte garnalen, ontdooid als ze uit de diepvries komen
    • sap van 2 limoenen
    • 6 el magere biogarde
    • 3 el verse koriander, fijngehakt
    • 8 krop- of ijsbergslablaadjes
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de aardappelen 8 minuten in een pan, of tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en spoel af onder koud stromend water. Droog ze daarna af met een schone theedoek.
    2. Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui toe en laat 5 minuten bakken, of tot de ui zacht en lichtbruin is. Voeg de knoflook, peper en koriander- en komijnzaden toe en laat 1 minuut al roerend bakken. Voeg de aardappelen toe en laat 3 minuten op een hoog vuur bakken. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    3. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Voeg de aardappelen samen met garnalen en limoensap toe. Breng op smaak met peper en zout en meng voorzichtig.
    4. Meng de biogarde en fijngehakte koriander en breng op smaak. Schik 2 slablaadjes in elk van de 4 kommen. Schep de salade erin en schep de korianderbiogarde erop.

    Variaties en tips

    • Voor een salade van avocado, aardappelen en tofoe vervangt u de garnalen door 250 g tofoe, uitgelekt en in dobbelsteentjes gesneden. Voeg in stap 2 toe met de knoflook en de kruiden. * • Gebruik slechts 300 g aardappelen en schep de salade in 4 verwarmde, ronde Arabische platte broden of chapatti's. Leg er enkele reepjes sla en een lepel van het biogarde-koriandermengsel op.

    Pluspunten

    • Bepaalde stoffen in avocado's stimuleren de productie van collageen, vandaar dat ze bekend zijn om hun goede effect op de huid. * • Biogarde wordt gemaakt met behulp van een bifidobacterie. Biogarde heeft een mildere en een beetje romigere smaak dan gewone yoghurt. De bifidobacterie zou het gezonde evenwicht in de darm ook beter kunnen bewaren dan gewone yoghurt. Alle soorten yoghurt zijn een goede bron van calcium (een potje van 150 g bevat circa eenderde van de ADH voor volwassenen), fosfor, en vitamine B2 en B12. Hoewel dat niet altijd wordt vermeld op het etiket, is yoghurt die gekoeld in de winkel wordt bewaard ‘levende’ yoghurt, dat wil zeggen dat die levende bacteriën bevat.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B1, B6, B12, C, E, niacine * ✓✓ B2, foliumzuur, kalium, koper, selenium, zink * ✓ ijzer

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren