Bagels met kalkoen en kaas

    Bagels met kalkoen en kaas

    1keer bewaard
    15min


    Maak dit als eerste!

    Deze broodjes zien er bijzonder feestelijk uit. Als u een voorraadje bagels in de vriezer bewaart, kunt u in een mum van tijd een geweldig gerecht op tafel zetten met bijvoorbeeld wat restjes kalkoen of kip. Geef er gemengd fruit of een salade bij.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 bagels
    • 30 g boter
    • 2 el cranberryjam
    • 225 g koud, gaar kalkoenvlees, zonder vel, in dunne plakken gesneden
    • 100 g Stilton
    • Om te serveren
    • 2 sinaasappels, in partjes gesneden
    • slabladeren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de grill voor. Snijd de bagels horizontaal doormidden en rooster beide kanten onder de grill.
    2. Besmeer de snijkanten van de bagels licht met boter en doe er dan de cranberryjam over. Verdeel de kalkoenplakjes over de bagels.
    3. Snijd de Stilton in plakjes en leg deze op de kalkoen. Leg de bagels 1-2 minuten onder de grill, of net zolang totdat de kaas smelt.
    4. Serveer ze warm, met partjes sinaasappel en slablaadjes.

    Variaties en tips

    • Vervang de bagels door muffins of ciabatta's, die u doormidden snijdt. * • Gaar kippenvlees kan de kalkoen vervangen. * • Als kaas kunt u ook een andere blauwschimmelkaas gebruiken, maar ook gruyère of camembert past er goed bij. * • Rooster voor een andere versie met kalkoen 4 doormidden gesneden brioches aan beide kanten en besmeer ze licht met boter. Verwarm 125 ml overgebleven kalkoenenbraadvocht (of maak een saus van 4 el rode wijn, 4 el bouillon, aangelengd met 2 tl aangemaakte maïzena). Voeg de in plakjes gesneden kalkoen toe en warm ze door. Schep ze op het geroosterde brood. Verdeel hier wat cranberryjam of rozenbotteljam over en garneer met waterkers.

    Pluspunten

    • Stilton is weliswaar vrij vet, maar u hebt er door de sterke smaak weinig van nodig. Net als andere kaassoorten bevat Stilton veel eiwit en redelijk wat calcium, fosfor en de B-vitaminen B12 en niacine. * • Brood is door de samengestelde koolhydraten belangrijk in een gezond eetpatroon. Bovendien bevat het voedingsvezels, vitaminen en mineralen, vooral calcium.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, C * ✓✓ foliumzuur * ✓ A, B6, niacine, calcium, koper, zink

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren