Lasagne met kip en kaassaus

  • 193keer bewaard
  • 1uur15min

Een spinazie-kip lasagne met een romige witte kaassaus. Mijn kinderen zijn er dol op.

Lisa Humpf

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 9 lasagnevellen
  • 125 gr boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 70 gr witte bloem
  • 1 theelepel zout
  • 475 ml kippenbouillon
  • 350 ml melk
  • 425 gr mozzarella, geraspt en apart te verwerken
  • 80 gr Parmezaanse kaas, geraspt en apart te verwerken
  • 1 eetlepel verse fijngesneden basilicum of 1 theelepel gedroogd
  • 1 eetlepel verse fijngesneden oregano of 1 theelepel gedroogd
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 500 gr ricotta
  • 275 gr gekookt kippenvlees, in blokjes
  • 600 gr diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas om te strooien

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de lasagnebladen in 8-10 minuten gaar koken. Afgieten en met koud water afspoelen.
  2. In een grote sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten en daarin ui en boter onder frequent roeren zacht bakken. Bloem en zout erdoor roeren en verwarmen tot het pruttelt. Bouillon en melk toevoegen en onder constant roeren 1 minuut laten koken. 1/2 van de mozzarella en 1/4 Parmezaanse kaas erdoor roeren. Kruiden met basilicum, oregano en zwarte peper. Van het vuur halen en apart zetten.
  3. 1/3 van de saus over de bodem van een ovenschaal van 22x33 cm verspreiden. 1/3 van de lasagnebladen, de ricotta en kip erover verdelen. 1/3 van de lasagnebladen over de kip leggen en overgieten met 1/3 van de saus, spinazie en resterende mozzarella en Parmezaanse kaas. Resterende lasagnebladen over de kaas leggen, met resterende saus overgieten en als laatste bestrooien met peterselie en 4 eetlepels Parmezaanse kaas.
  4. 35-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (5)

Chantal
van
16

Ik vond het een heerlijke lasagne. Goed recept. Wel heb ik in plaats van mozzarella en parmezaanse kaas, in totaal ongeveer 400 gr geraspte jong belegen gebruikt. - 11 jan 2011

Mannieanja
12

dit was lekker!!!! Heb t gebruikt voor mn eerste date met mijn huidige vriendje, het heeft hem overtuigd! - 03 jan 2012

tiatitia
3

Heerlijk! - 28 jan 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties