Bananen-abrikozensmoothie

    Bananen-abrikozensmoothie

    4keer bewaard
    10min


    Maak dit als eerste!

    De milkshake is opnieuw uitgevonden – en heet nu smoothie. Een smoothie is verser en gezonder, met heel veel fruit, yoghurt, vruchtensap of melk, zodat hij boordevol vitaminen en mineralen zit. Ideaal als u een keer weinig tijd hebt om een ontbijt klaar te maken, maar het smaakt ook heerlijk als tussendoortje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote bananen, circa 300 g in totaal, in dikke schijven gesneden
    • 1 blik gehalveerde abrikozen op sap, circa 400 g
    • 200 g magere biogarde
    • 4 tl fijngehakte verse munt
    • 1 el vloeibare honing
    • 300 ml kant-en-klaar ‘versgeperst’ sinaasappelsap
    • takjes verse munt om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Verwerk de bananen, de abrikozen en hun sap, de yoghurt, de munt en de honing in een keukenmachine of met een mixer tot een smeuïge puree. Voeg dan het sinaasappelsap toe en mix nog even tot alles goed is gemengd.
    2. Giet de smoothie in hoge glazen en garneer met enkele takjes munt. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Voor een aardbeien-bananensmoothie vervangt u de abrikozen door 225 g aardbeien. Houd 4 hele aardbeien apart en mix de rest met de bananen en de yoghurt (u hoeft er nu geen honing en munt aan toe te voegen). Meng er appelsap in plaats van sinaasappelsap door. Roer er de geraspte schil en het sap van 1 limoen en de zaden van 2 gehalveerde passievruchten door. Giet het mengsel in glazen en leg op elk glas een cocktailprikker met daarop een van de apart gehouden aardbeien. Deze hoeveelheden volstaan voor 900 ml waaruit u 3-4 porties kunt serveren. * • Voor een perziken-kaneelsmoothie mixt u 1 blik perziken in eigen nat, circa 400 g, met 1 el rietsuiker, ¼ tl gemalen kaneel en de bananen en de yoghurt. Vervang het sinaasappelsap door halfvolle melk. Strooi in elk glas een beetje extra kaneel. Deze hoeveelheden volstaan voor 1 l, genoeg voor 4 porties. * • Voor een ananas-perzikensmoothie mixt u 1 blikje ananasschijven in water, circa 225 g, met 200 g magere yoghurt met perziken en ananas en 150 ml sinaasappelsap tot het fruit fijn is. Deze hoeveelheden volstaan voor 600 ml waaruit u 2-3 porties kunt serveren. * • Voor een gekruide bananensmoothie laat u de abrikozen uit blik en de munt weg en vervangt u het sinaasappelsap door halfvolle melk. Breng op smaak met een flinke snuf gemalen nootmuskaat en een snufje gemalen gember en kardemom. Giet de smoothie in glazen en garneer met enkele schijfjes pistachenoten. Deze hoeveelheden volstaan voor 600 ml waaruit u 2-3 porties kunt serveren.

    Pluspunten

    • Veel kinderen houden niet van fruit omdat ze denken dat het veel werk is om het te eten. Als u fruit echter omvormt tot een drankje, omzeilt u dit probleem en als u het dan nog serveert met een mooi rietje, dan zullen ze er helemaal weg van zijn. * • Bananen zijn een goede bron van kalium, dat noodzakelijk is voor een goede werking van de spieren en de zenuwen en dat de bloeddruk helpt regelen. Daarnaast zijn ze van nature lekker zoet; één van de redenen waarom vooral kinderen er dol op zijn. * • Deze drankjes bevatten geen additieven, in tegenstelling tot drankjes uit de winkel.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ C * ✓✓ B6 * ✓ B1, B2, foliumzuur, calcium, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren