Bananencrème met karamel

    Bananencrème met karamel

    7keer bewaard
    9min


    Maak dit als eerste!

    Deze instantversie van crème brûlée kunt u met alle soorten fruit maken, zowel vers, uit blik als uit de diepvries. Bedek het fruit met yoghurt, een mager alternatief voor slagroom, bestrooi met rietsuiker en zet het onder de grill, zodat u een heerlijke karamellaag krijgt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 bananen
    • ¼ tl gemalen kaneel
    • 300 g Griekse yoghurt
    • 4 el rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:9min 

    1. Verwarm de grill voor. Schil de bananen en snijd elke banaan in ongeveer 16 schijfjes. Verdeel ze over 4 bakvormpjes van 250 ml en bestrooi met de gemalen kaneel. Schep de yoghurt over de schijfjes banaan, zodat ze volledig zijn bedekt. Strooi 1 el suiker gelijkmatig over elke vorm.
    2. Zet de vormpjes op een bakplaat en zet deze onder de grill. Laat ongeveer 1 minuut staan, of tot de suiker in de yoghurt begint te smelten. Houd goed in het oog dat hij niet verbrandt. Haal de vormpjes dan onder de grill vandaan en laat ze enkele minuten afkoelen voor u de bananencrème serveert.

    Variaties en tips

    • Wilt u het dessert wat magerder, gebruik dan halfvolle of magere yoghurt. * • Vervang de yoghurt door kwark of crème fraîche. * • U kunt ook fijngesneden perziken, nectarines of een combinatie van zomerse vruchten op dezelfde manier klaarmaken. Ook pruimen, rabarber, zwarte bessen of kruisbessen zijn geschikt, maar deze vruchten kunt u het beste eerst even laten stoven in een beetje water, tot ze zacht zijn en dan laten afkoelen voor u de yoghurt erover schept. * • Voor een knapperig frambozendessert hebt u 200 g verse frambozen nodig. Rooster 2 el havermout in een braadpan op een middelhoog vuur gedurende 2-3 minuten, maar let goed op dat het niet aanbrandt. Roer het dan samen met 2 el vloeibare honing door de yoghurt. Schep dit mengsel over de frambozen en bestrooi met 25 g geroosterde amandelschilfers.

    Pluspunten

    • Bananen leveren veel energie en zijn (van de fruitsoorten) ook een van de beste bronnen van kalium, een mineraal dat we nodig hebben om de hoeveelheid vocht in ons lichaam stabiel te houden. Behalve zuivere koolhydraten bevatten bananen ook voedingsvezels, vitamine B6 en C, magnesium en koper. * • Yoghurt bevat veel calcium en fosfor, die beide belangrijk zijn voor sterke beenderen en tanden, maar ook vitamine B2, die we nodig hebben om energie uit voedsel te halen, en B12, die essentieel is voor een gezond zenuwstelsel. Yoghurt stimuleert ook de ontwikkeling van de bacteriën in de darm die darmkanker kunnen helpen voorkomen.

    Bevat per portie

    ✓ B6, B12

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren