Bananenwafels

    Bananenwafels

    4keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Warme wafels worden belegd met een mengsel van licht gepureerde banaan, romige kwark en geurige kaneel en kardemom. Vervolgens worden ze besprenkeld met honing en onder de grill gelegd tot ze mooi goudbruin zijn. Het resultaat is een perfecte snelle, zoete snack.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 dikke, zachte wafels à circa 40 g, in tweeën gesneden
    • 2 middelgrote bananen
    • 4 el kwark
    • zaadjes van 4 kardemompeulen, fijngewreven
    • ½ tl kaneel, plus wat om te bestrooien
    • 1 tl fijngeraspte sinaasappelschil
    • 8 tl honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de wafels op het rooster van de grillplaat en gril ze 2-3 minuten aan elke kant.
    2. Pureer ondertussen de bananen met een vork, maar maak ze niet al te fijn. Roer kwark, kardemom, kaneel en sinaasappelrasp er goed door.
    3. Verdeel het bananenmengsel gelijkmatig over de wafels en besprenkel elke wafel met 1 tl honing.
    4. Gril ze nog eens 2-3 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is en de honing blaasjes vertoont. Laat ze iets afkoelen en strooi er voor het serveren wat extra kaneel over.

    Bevat per portie

    ✓ B2, B6, B12, C, niacine, calcium

    Variaties en tips

    • In plaats van rechthoekige wafeltjes, kunt u ook halvemaantjes maken. Gebruik hiervoor 4 beschuitbollen die u doormidden snijdt. Volg verder het hoofdrecept. * • Gebruik in plaats van kardemomzaad ¼-½ tl kardemompoeder, of gemalen nootmuskaat. * • Snijd voor nectarine- of perzikwafeltjes 4 dikke sneden, à ongeveer 20 g, van een briochebrood. Verdeel er gelijkmatig 125 g ricotta over, zodat het brood volledig bedekt is (het brood brandt anders aan). Snijd de broodjes in tweeën. Strooi er 50 g geroosterd amandelschaafsel over. Snijd 1 grote rijpe nectarine of perzik in plakjes en leg ze op de broodjes; zorg ervoor dat de amandelen volledig zijn bedekt, om te voorkomen dat ze te donker worden. Besprenkel ze met 1 tl ahornsiroop en gril ze 3-4 minuten totdat ze goudbruin zijn en blaasjes vertonen. Laat de wafeltjes iets afkoelen voor u ze serveert.

    Pluspunten

    • Bananen zijn een geconcentreerde energiebron en bevatten meer kalium dan de meeste andere fruitsoorten. Kalium is essentieel voor de spieren en het zenuwstelsel. Daarom zijn bananen erg geliefd bij sporters. * • Kwark bevat minder vet dan andere verse kaassoorten. Franse kwark bevat geen vet, magere kwark 0,2% en halfvolle kwark 1,5%. Alle kwarksoorten bevatten flink wat calcium.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren